A lábszárfekély gyógyítása kezdődjön el mihamarabb!

Az ilyen betegségek következtében bakteriális fertőzés alakulhat ki. A lábszárfekély gyógyítása valamelyest bonyolultabb ebben az esetben. A tünetek észlelésekor azonnal javasolt orvoshoz fordulni! A jelei közé sorolható az erős fájdalom, a váladékszivárgás az érintett területen, vörös, valamint bedagadt bőr, láz és hőemelkedés. Csak abban az esetben fog javulni az állapota, ha betartja az angiológus utasításait. Megfelelő és rendszeres eljárással 3-4 hónap alatt elérhető a lábszárfekély gyógyítása.

A betegség gyakran jár együtt a lábfej és a boka bedagadásával. Ezt ödémának nevezik. A lábfejben felgyülemlő folyadék felelős érte. A vizet vissza lehet szorítani kompressziós szalagok segítségével. Az is hasznos lehet, ha a lábait felhelyezi valamire, például párnákra, csípőmagasság fölé. A rendszeres testmozgás javára fog válni és a tünetek ellenére sem szabad elhanyagolni a normál napi tevékenységeket. A lábszárfekély gyógyítása speciális hidratáló krémek segítségével még eredményesebb lehet. A terápia történhet gyógyszerekkel és egyéb készítményekkel.

Az érszűkületes láb kezelése esetenként változó

Az állapot súlyosságától függően, a gyógyítás gyógyszermentesen is történhet. Az érszűkületes láb kezelése hatékonynak mondható, amennyiben időben orvoshoz fordul. Hatásosnak bizonyulhatnak a természetes alternatívák, mint például a különböző gyógynövények. Érdemes fogyasztani olyan ételeket, amelyek serkentik a vérkeringést. Ilyen például a fokhagyma és a mustármag. Ha a kór felismerése időben megtörténik, akkor vissza is fordítható.

Ugyanúgy, ahogy a legtöbb betegség esetén, az erek ellátásának érdekében saját maga tehet a legtöbbet. Az érszűkületes láb kezelése sikeresebb lehet akkor, ha beiktatja a mindennapjaiba a rendszerez fizikai aktivitást. Nagyon fontos a normál testsúly fenntartása. A magas koleszterint tartalmazó ételek fogyasztását mérsékelni vagy teljesen el kell hagyni! A dohányosok esetén a káros szokást azonnal abba kell hagyni! Az érszűkületes láb kezelése az aktív gázok, mint például a széndioxid segítségével gyorsabb és eredményesebb lehet. Mofetta fürdő hazánkban is elérhető.