A magyar bornak nincs párja

Magyarország 22 régióra oszlik és az ország szinte minden részén termesztenek szőlőt. A több mint 1000 éves töretlen szőlőtermesztési múltnak, a változatos éghajlatnak és a különböző népcsoportok hatásának köszönhetően, a magyar bor világszerte ismert és elismert itallá vált. Tokaj az ország egyik legeredetibb és legkiemelkedőbb szőlőtermesztő vidéke. Az évszázados és töretlen hagyomány Tokajt a világ egyik legjobb édes bor készítőjévé tette.

Ezt mind a személyes tapasztalatok, mind a világ legkiválóbb kritikusai által rendezett számos verseny és kóstoló is megerősíti. Van még egy ok, amiért érdemes odafigyelni a helyi borászok munkájára. Ezeknek a fajtáknak megdöbbentő képességük van arra, hogy a legkülönfélébb ételeket kísérjék.

A kiváló sommelier-k és séfek kezében a segítségükkel érdekes, néha meglepő és szokatlan párosítások állnak össze. A helyi borászok egyre gyakrabban emlékeztetnek arra, hogy ez nem csupán egy finom és édes ital. Ezért manapság egyre több a tokaji hordókban a nehezebb és sokkal teltebb fajta.