A parapetes gázkandalló használatához nincs szükség kéményre

A kisebb kapacitású gázkonvektor beszerzési költsége igen alacsony, de sajnos az utcára küldött hő mértéke jelentős, ezért hosszútávon mindenképp érdemesebb valamennyivel többe kerülő, de komolyabb és hőtakarékossági szempontból is hatékonyabb berendezést beépíteni. A parapetes gázkandalló igen jó hatásfokú, ami leginkább az oldalfali és nem kéményen keresztül történő füstkivezetésnek köszönhető.

A zárt égéstér miatt, a parapetes gázkandalló csöve úgy van kialakítva, hogy ezen szívja is a levegőt a külső térből. Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a gázkandallótól legalább 2 méter függőleges belső füstcső szakasznak kell lennie. Amennyiben ez a feltétel teljesült, már nyugodtan bekanyarodva kivezethető a cső a falon. A kültéri vízszintes szakasz hossza lehet 7-8 méter is. Az ilyen fűtőtestek lehetnek beépítettek és szabadonállóak is. A kandalloepites.hu webáruházban mindkét típusból számos különféle kivitelezésű és teljesítményű parapetes gázkandalló áll az érdeklődők rendelkezésére.

A korszerű sarok cserépkályha a helyiség díszeként is szolgálhat

Számos olyan lehetőség áll a fűtés hatékony és esztétikus megoldására, ami a klasszikus elemeket ötvözi az innovatívokkal. A sarok cserépkályha esetében a tűz látványa a helyiség mindegyik részéből élvezhető, mivel az üvege nem egysíkú, hanem 3 oldalon foglal helyet. A kandalloepites.hu webáruházban számos korszerű modell várja ebben a tematikában is az érdeklődőket, reális áron és többféle kivitelben.

A sarok cserépkályha elérhető ezen a webhelyen egybeöntött és külön üvegekkel is. Mindegyik fajta belső égésterű, tehát nem a helyiség levegőjét használja és maximálisan biztonságos, mert az égési melléktermékek nem fognak gondot okozni. Eltérő az átlagos hatásfokuk és a teljesítményük. Kisebb szoba esetén elegendő az alacsonyabb kapacitású darab beszerzése. A paraméterektől függ a huzatigény, a maximális tűzifa mérete, a névleges teljesítmény, akárcsak a NOX és az OGC kibocsájtás. A modern sarok cserépkályha amellett, hogy optimális fűtőtestként szolgál, a helyiség hangulatát is jelentős mértékben fel tudja vinni.