A szögletes zuhanykabin a modern világban

Amikor renoválásra kerül a fürdőszoba, egyesek egyszerűen nem tudják eldönteni, hogy kádat vagy zuhanykabint válasszanak. Természetesen a legkényelmesebb, ha mindkettő elfér a fürdőben, de ehhez nagyobb fürdőszoba szükséges. Azonban nem vitás, hogy a mai rohanó világban a szögletes zuhanykabin kapja a legtöbb voksot. Ennek több oka is van. A tusolás mellett higiéniai megfontolásokból sokan érvelnek.

Rengetegen gondolják úgy, hogy a legújabb, tiszta felületű kád sem mosható ki eléggé, főleg akkor, ha nagy a család és sokan használják azt. Egyesek, teljesen érthető okok miatt, víztakarékossági szempontok miatt döntenek a szögletes zuhanykabin mellett, azt hangsúlyozva, hogy ennek a használatával jóval kevesebb víz fogy, mintha az ember tele engednél a kádat vízzel. Itt persze megemlíthető, hogy tusolni is lehet órákig, és egy negyed kád vízben is lehet tisztálkodni. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy a szögletes zuhanykabin mellett szól azon érv is, hogy ezt az idősebbek, mozgássérült személyek sokkal könnyebben tudják használni, főleg, ha az el van látva a speciális ülőkével és kapaszkodókkal.

Az érintetteknek nem kell mondani, hogy a normál kádba belépni, abban felülni és abba belefeküdni, majd kiszállni belőle nem könnyű feladat, sokszor még segítséggel sem. A szögletes zuhanykabin éppen ezért bizonyul a praktikusabb választásnak, hiszen abba egyszerűbb bemenni, sőt, egyes modernebb változatokhoz jár a különleges szék is, amit bele lehet tenni. Aki járóképes, az biztosan fogja tudni használni a zuhanyzót, különösen, ha nem magas peremű tálcája van, hanem csak néhány centiméteres vagy épített a tálca. Ezen tulajdonságok révén vált népszerűvé manapság a szögletes zuhanykabin.