A takarékos és kényelmes kályha kandalló

Fával tüzelni nemcsak hangulatos, de környezetbarát és költségkímélő is. A kályha kandalló üvegén csodálni a lángokat több szempontból is jó ötlet. Fatüzeléssel nem szabadulnak fel káros anyagok, így kíméli a környezetünket. Ezek az eszközök olyan elven működnek, hogy hatékonyan használják fel a tüzelőanyagot. Erre szolgál például a hőtároló blokk. Feladata, hogy a tüzelőanyag pótlásának befejezése után még sokáig melegítsen.

Kályha kandallót több formában és méretben kaphatunk, így garantáltan találunk az otthonunkba illőt. Egy jó boltban a szakemberek a segítségünkre lehetnek, hogy miként válasszunk a lakásunk hőigényének megfelelően. A kályha kandallók modern lég vagy konvekciós elven működnek, biztonságos külső levegő bevezetéses kivitelben. A hideg levegő beáramlik, majd meleg levegőként ki. Dupla lángterelővel a hatásfok növelhető. Kis fogyasztás jellemzi, így takarékos és kényelmes. Vízteres változatban is kapható, ami a fűtésrendszerre csatlakoztatható.

Az egyik legtartósabb darab az öntvény kályha

Ha fűtőberendezést vásárolunk, természetesen szeretnénk, ha a beruházásunk hosszú ideig szolgálna minket. Igazán tartós típus az öntvény kályha. Hosszú élettartama miatt sokan döntenek mellette. Időtállósága mellett, az öntvény kályha a szerkezeténél fogva könnyebben felmelegszik és a sűrű hőleadó bordáinak köszönhetően gyorsan meleget varázsol. Az öntöttvas alkatrészek hőállósága nagy.

Az öntvény kályha azért nem elérhető olyan sokrétű formavilágban, mint a lemezből készült változatok, mert az öntvényformák elkészítése körülményes. Mielőtt választunk a fűtőberendezések közül, konzultáljunk egy szakemberrel! Mondjuk el az elképzeléseinket, készítsünk tervrajzot! Nem ajánlott egyedül végezni a berendezés beépítését, mert több dologra kell figyelni, hogy ne csak hatékonyan, de biztonságosan is fűthessünk. Persze időnként bízzunk meg kéményseprő szakembert, aki ellenőrzi az égéstermék elvezetést és felkutat minden esetleges hibát, ami baleset- vagy életveszélyesek lehet.