Amit az otthonfelújítási támogatásról tudni kell

Az új év új lehetőséget hoz a családoknak. Az állam legfeljebb 3 millió forintos lakásfelújítási támogatással próbál hozzájárulni az otthonok még élhetőbbé tételéhez. 

Lakásfelújítási lehetőség a gyermeket nevelőknek

A 2021-es év újabb esélyt tartogat a családoknak a lakás vagy a ház felújítására. Az állam maximum 3 millió forinttal hozzájárul a munkák kivitelezéséhez.

Az otthonteremtési támogatás legfeljebb a költségek felét fedezheti. Amennyiben az igénylő a 3 millió forintos támogatást kapja meg, 6 millió forintos felújítást tud elvégezni. Fontos, hogy a munkálatokkal kapcsolatos összes számlát gyűjtsük össze. Ezeket ugyanis be kell mutatni, a költségeket utólag térítik meg. A támogatás egyszer igényelhető.

Az otthonfelújítási támogatásnak több feltétele van

A legfontosabb, hogy a család vagy az egyedülálló szülő legalább egy gyereket neveljen.

Az otthonteremtési támogatást mindenféle felújítási munkára igénybe lehet venni. Az összeg költhető anyagköltségre és munkadíjra fele-fele arányban. Az előnye, hogy sokféle felújítást meg lehet valósítani belőle. A munkálatoknak köszönhetően hosszú távon jelentős összeg takarítható meg. Például a fűtés korszerűsítése javítja a ház energiahatékonyságát. Igaz ez a nyílászárók vagy a tető cseréjére is. A felújítási támogatás tehát nemcsak az otthon komfortosabbá tételéhez, hanem a család költségvetés stabilitásához is hozzájárul.

Az otthonteremtési támogatás már 2021. január elsejétől igényelhető. A CSOK és a Babaváró kölcsön mellé is kérhető.