Belsőépítészeti tervek a Bárka Színháznak

Ősz elején keresett meg bennünket a Bárka Színház a fogadótér felújításának gondolatával, majd az első egyeztetések után a három fiatal építész (Bartha Tamás, György Árpád Hunor, Szabó Dávid) alkotta Heonlab bevonásával megkezdődött a belsőépítészeti tervezés.

Fontos követelmény volt a tervek elkészítésénél, hogy a hangulat ne kapcsolódjon túl direkten a színház világához, ne legyen díszletszerű, viszont kötődjön a Bárka névhez. A térkiosztás és a funkciók elhelyezésének segítségével olyan problémákat kellett megoldani, mint a bejárati tér átjárhatósága még nagyobb tömeg esetén is, a ruhatár kisebb alapterületen való elhelyezése, valamint hely biztosítása az időnként megrendezett kiállítások számára. A jelenlegi elrendezésből megmarad az alsó szinten található kis színpad és az olvasósarok, valamint a gyerekfoglalkozások is helyet kapnak.

Első körben három koncepciótervet prezentáltunk, amelyek elemeikben, színeikben és anyaghasználatukban különböző hangulatokra (‘Bárkán’,  ’Színfalak mögött’ és ‘Tartalom’) épültek. A kidolgozandó terv kiválasztásában nemcsak a színház vezetősége, hanem az ott dolgozók és a társulat tagjai is részt vettek, egyértelmű győztesként pedig a harmadik került ki. A végleges tervet nemsokára nektek is bemutatjuk.

Cimkék: ,

Hozzászólások: Nincs komment