Egységes póló a rendezvényszervezőknek

Egy nagy múltú és méltán híres rendezvényszervező cégnél dolgozom asszisztensként. Hogy mit csinál egy rendezvényszervezési asszisztens? Röviden: mindent. Hosszabban: szinte mindent. Egy rendezvény teljes lebonyolítása során számos apró részlettel én foglalkozom:

  • irányítom a beléptető hostessek munkáját,
  • fogadom és irányítom a rendezvényen előadókat,
  • közvetlenül felügyelem a feszes ütemterv szerinti pontos és precíz lebonyolítást,
  • irányítom és felügyelem a rendezvényen részt vevő szervezők munkáját.

És legutóbb pont az utóbbi részfeladatom kapcsán buktam meg, annak is egy banális részén. Minden rendezvényen vannak olyan speciális helyszínek, ahol csak a szervezők lehetnek jelen. Ilyen például az irányító sátor ill. a pénztár és a személyzeti öltözők. Legutóbb egy olyan személy férkőzött be a vezetői sátorba, akinek ott semmi keresnivalója. Egy újságíró. És emiatt olyan információk szivárogtak ki a rendezvény egyik előadójának a gázsijáról, amelyeknek nem lett volna szabad.

Természetesen a hiba után engem vett elő a vezetőség. Azt a megbízást kaptam, hogy dolgozzak ki egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi a szervezők egyértelmű és messziről is jól beazonosítható megkülönböztetését.

Kitaláltam, hogy létre kell hoznunk egy un. rendezői pólót. És egy rendezői karszalagot. Aki ezt a kettőt viseli, az jogosult csak belépni a speciális helyekre. A biztonsági őreink ezekkel a megkülönböztető jegyekkel már könnyedén ki tudják szűrni azokat, akik nem léphetnek be az adott területre.

A döntésemet azonnal tett követte. Más projektben korábban már dolgoztam együtt a LOLmarkt csapatával. Nagyon jó véleménnyel voltam róluk: rugalmasak, precízek, megbízhatóak és pontosak. Csupa-csupa olyan tulajdonság, amely egy beszállítót értékessé tesz. Akkor is, ha prémium TOP előadók egy rendezvényünkön és akkor is, ha „csak” a pólóra nyomtatás feladatát látják el.

Felhívtam a LOLmarkt ügyfélszolgálatát, ahol szokás szerint nagyon együttműködőek voltak. Javasolták, hogy nézzek körül a weboldalukon, ahol egy külön tematikus menüpont van „Rendezvényekre” név alatt. Innen tudok ötletelni, hogy pontosan mire is van szükségünk.

Megnéztem a menüpontot a webshopban és azt éreztem, hogy bingó! Nem kell itt nagy dolgot kitalálni, pontosan ilyen pólókra van szükségünk. Annyiban lett csak egyedi a döntésem, hogy a fekete helyett szerettem volna egy kicsit különlegesebb, modernebb és ritkább színt. Ez végül a grafit lett. Nem lepődtem meg azon, hogy a rendezvény pólók esetében a LOLmarkt is engedi kiválasztani a webshopban a grafitszürke színt, így végül nem is minősült egyedi rendelésnek az általam összerakott egyenpólónk.

Óvatos duhaj vagyok, az eredetileg tervezett 50 darab helyett egyelőre csak 3 darabot rendeltem. No nem azért, mert nem bíztam meg a LOLmarkt pólóiban. Hanem azért, mert ismertem a főnökeimet. Ha variálásról van szó, akkor nem mennek a szomszédba egy kis fantáziáért és okoskodásért. Szerettem volna egy prezentáció keretében bemutatni az új rendezői megjelenést. Berendeltem 100 darab szürke megkülönböztető karszalagot is (itt sajnos ez volt a legkisebb rendelhető mennyiség).

A póló rendelésemet a LOLmarkt 1 munkanap alatt becsomagolta, másnap pedig a futár cég az irodánkba kézbesítette. Örömmel láttam, hogy a pólók nagyon jó minőségűek. Egész nap ezekben leszünk, fontos, hogy kényelmes és tartós viselet legyen.

A következő vezetői értekezletre jómagam és 1 férfi ill. 1 női kollégám beöltöztünk: felvettük a pólókat és a csuklónkra tettünk 1-1 megkülönböztető karszalagot is. A vezetőség előtt komoly sikert arattunk. Semmi észrevétel és variálás nem volt, ezen különösen meglepődtem. Úgy értékelték, hogy a megoldással minden kitűzött vizuális célt elérünk. És ráadásul a LOLmarkt pólók modern és fiatalos megjelenést biztosítanak a szervező csapatnak. Hurrá. Leadtam a teljes 50 darabos megrendelésünket a LOLmarkt webshopjában. A kiszállítás a szokott sebességgel történt, másnap az irodánkban volt a teljes kollekció.

Izgatottan készültem a hétvégi konferenciára, ez volt az új pólók és karszalagok első gyakorlati bemutatkozása. Mind a vendégek, mind a rendező kollégáim, mind pedig a biztonsági szolgálat jól fogadta az új megjelenést. Semmi gubanc nem volt egész este, az új koncepció kiválóan vizsgázott. Rendkívül hálás vagyok a LOLmarkt munkatársainak, mind az ötletért, mind pedig annak gyakorlati megvalósításáért. Ismét tanúbizonyságát tették annak, hogy ők a pólóra nyomtatás egyik legfelkészültebb szakértői Magyarországon.