Felkerültek a nyertes pályázatok az EMS raktárkapuira

Május közepén írtuk ki az Euro Mini Storage pályázatát, a végső határidőre pedig tizenhét hallgató (és ex-hallgató) összesen 51 tervet adott be. Külön örültünk annak, hogy nemcsak a grafika szakos hallgatók mérettették meg magukat, hanem több területről -textil és videó szakról, animációról és az építész tanszékről – is neveztek különböző tervekkel.

Sándor Erzsi riportja Kossuth Rádió 180 perc című műsorában:

Végül az Euro Mini Storage képviselőivel közösen hét pályamunkát választottunk ki, amelyeket a tervezők július 8-án egy sajtóeseménnyel egybekötve festettek, fröcsköltek és fújtak fel a Gyáli úti raktárkapukra. A kiválasztásnál a tartalom és az eredeti ötlet mellett fontosnak tartottuk, hogy a grafika illeszkedjen a cég határozott színvilágához és mindenekelőtt figyelemfelkeltő is legyen.
A kiválasztott alkotások:

Egyed Gábor: Csókolózó pár
Ferth Tímea: Az őrzők
Gyúró Mónika, Nógrádi Nelli, Papp Laura: Kaput áttörő elefánt logóval
Mlinarics Máté: Szem
Molnár Zoé: Tornádó
Orosz Richárd: Bújós
Szűcs Krisztina: Fej

A sajtótájékoztató után Danu M. Temelie, az Euro Mini Storage ügyvezető igazgatója hirdette ki az eredményeket. Első helyen Ferth Tímea ‘Őrzők’ című munkája végzett, amely egy alvó nőt és az álmát őrző apró lényeket ábrázolja. Milnarics Máté hatalmas szemgolyót megjelenítő grafikája a második, Orosz Richárd ‘Bújós’ munkícímű, összegömbölyödött alakot ábrázoló alkotása pedig a harmadik helyen végzett.

Külön elismerésben részesítette a zsűri Farkas Zsófia ‘Macska’ című pályázatát, amely így utólag felkerülhetett a megvalósításra kiválasztott tervek közé, Zsófi várhatóan a következő héten festi fel az általa tervezett grafikát. A pályázatot kiíró cég a díjazottak ösztöndíja mellett minden kiválasztott alkotó munkadíját is állja.

Rövid werkvideó a helyszínről:

Fotók:

Cimkék: ,

Hozzászólások: Nincs komment