1. Egyedi fejlesztésű stratégiai társasjátékkal is lehet pályázni?
Igen.

2. A mobil applikációk terén van-e még valamilyen elvárás, megszabás?
A mobil applikációk tervezése során a második forduló előtt egyeztetni fogjuk a tervezővel, hogy pontosan milyen platformra és milyen eszközre készül a játék. Erre azért lesz szükség, hogy az elkészült játék biztosan működjön.

3. “…a Kiíró a beadott pályázati munkákat a pályázat promótálása és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül, a eredményhirdetést követő egy évig – bármikor és tetszőleges időtartamra – kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználhatja…” Az utolsó fél mondatra kérdeznék rá. Kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül… ez pontosan mit is takar?
A frissített pályázati felhívásban már nem szerepel a kizárólagosság, ami azt jelenti, hogy mind a Kiíró, mind a pályázó kommunikálhatja pályázati munkáját a pályázat lezárását követően. Harmadik személynek átengedhető módon azt jelenti, hogy a Kiíró megbízhat, vagy engedélyezheti más szereplőnek a pályázati munka kommunikációját. Díj fizetése nélkül azt jelenti, hogy a Kiíró nem köteles fizetni a pályázati munkáról készült képek, videók, vagy magának a prototípusnak kommunikációs célú felhasználásáért.

4. Mit jelent a nem publikált?
Alapesetben a nem publikált azt jelenti, hogy a beadott alkotás publikálására korábban sem belföldön, sem külföldön és semmilyen formában sem (ideértve az ötletet, koncepciót és egyéb tervet is) került sor. Amennyiben mégis publikálásra került a mű, úgy egy feltáró nyilatkozat kitöltésével kell a zsűri tudomására hozni, hogy hol jelent meg az alkotás. A zsűri fogja elönteni, hogy engedélyezi-e a pályázati munka részvételét a pályázaton, vagy sem. Sajnos lehetetlen olyan általános szöveget megfogalmazni, amely kielégítően szabályozza ezt a kérdést. Elsősorban új pályázatokat várunk, de ha pl. megjelent már egy iskolai újságban vagy egy helyi lapban és a megjelenésnek nincs széles körű következménye, úgy várhatóan a zsűri engedélyezi majd a részvételt.

5. Azt szeretném kérdezni, hogy a játéktervezési pályázatra való jelentkezéshez van-e korhatár?
Nincs.

6. Alapállapotra (tehát az “összecsomagolt”) vagy a használatra is vonatkozik a méretkorlát?
A méretkorlát az összecsomagolt, legkisebb méretre vonatkozik.

7. Megtehetem-e, hogy az eredményhirdetés után az Android Market piactéren pénzért árulom a játékomat, illetve Önök árulnák / terjesztenék-e a beérkezett szoftvereket?
Igen, a pályázó az eredményhirdetés után feltöltheti játékát bármely app piactérre, viszont a vagyoni jogokat, vagy a vagyoni jogokkal egyenértékű felhasználói jogokat nem adhatóak át. Azaz nem adhatod el a játékodat, hogy aztán ő töltse fel és árulja a játékot.

8. Mit értenek előfelhasználási jogon?
Fontos hangsúlyozni, hogy az előfelhasználási jog nem jelenti azt, hogy a felhasználási jog automatikusan a Kiíró birtokába kerül. Nagyon leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy ha a pályázó el kívánja adni az alkotást és ajánlatot kap annak megvételére, akkor tájékoztatnia kell erről a Kiírót. Amennyiben a Kiíró ebben az esetben ugyanolyan feltételekkel hajlandó megvenni az alkotást, úgy ő élvez előnyt az ajánlatot adóval szemben.
Ezt a részt az új pályázati felhívás részletesebben tárgyalja.

9. A pályázatra egy olyan terv átdolgozott változatával szeretnék nevezni amelynek konceptjét még a Kitchen Budapestben töltött kutatói ösztöndíjam alatt találtam ki, így arról egy rövid leírás olvasható a Kitchen Budapest weboldalán. A kérdésem, hogy ez kizáró oknak minősül? Ez publikálás?
A publikálásra vonatkozó részt lásd a 4. kérdésre adott válaszunkat. A Kitchen Budapest ösztöndíj program keretében készült alkotásokra viszont lehetséges, hogy a felhasználási jogok a Kitchen Budapestet illetik meg. Erről mindenképpen érdeklődj, mielőtt pályázol!

10. A kiírásban szereplő – későbbiekben megállapított feltételek – mikor kerülnek tudhatóvá, ill. mit jelentenek?
Lásd 8. kérdés.

11. Előzetesen szerzőileg levédett munkák is pályázhatnak-e?
Igen.

12. Kérem, hogy tájékoztassanak a pályázat esetleges anyagi vonzatairól. Erről ugyanis a pályázati kiírás nem adott teljesen egyértelmű tájékoztatást.
A pályázaton való részvétel díjmentes. Ezt tartalmazza a pályázati kiírás is.

13. Elkezdtem egy játékot csinálni, ami tablettel vagy mobillal valószínüleg nem komplatibilis, azonban Netbookon tökéletesen fut. Viszont egy netbook mérete igen változó. Van, ami nem haladja meg az adott térfogatot, de vannak olyan tipusok, amik igen. Ezen információk tudatában érvényesnek mondható-e az anyag, amit majd beküldenék az első fordulóra?
Igen, érvényes.

14. A pályamunka a készülő diplomamunkám is egyben, jelent ez akadályt? Mivel a diploma a pályázatbeadás után van, a “nem publikált” kitételt technikailag a beadás időpontjában nem sérti ez a körülmény.
Nem jelent akadályt.

15. Lehet a későbbiekben módosítani a csapat tagjait?
A csapat tagjait legkésőbb az első forduló beadási határidejéig lehet változtatni.

16. Van-e akadálya annak, ha nincs programozó végzettségű ember a pályázók között?
Nem feltétel a pályázaton való induláshoz programozó végzettségű csapattag.

17. Komoly fejlesztést igénylő szoftveres játék esetén lehetséges, hogy a második fordulóban nem a teljes játékot mutatjuk be, hanem valamilyen korlátozott “demo” verziót?
Amennyiben a “demo” verzió is elégségesen tudja szemléltetni a játék lényegét és a játék élményét, akkor természetesen igen.

Hozzászólások: 1

Hozzászólások
Hozzászólok!

Név

E-mail

Website