Ha kihívást okoz a digitális fényképezőgéped használata, itt a megoldás

Sokan vásárolnak manapság cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépet (DSLR), vagy éppen cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépet (MILC), de közülük csak kevesen tudják úgy igazából kihasználni a felszerelésük adottságait. A legtöbben program automatika módban használják ezeket a fényképezőgépeket, azonban legyenek bármilyen intelligensek ezek a masinák, nem tudnak helyettünk gondolkozni, és jó esetben csak középszerű fényképeket lehet velük készíteni.

Persze nem azért áldozunk ezekre a felszerelésekre annyi pénzt, hogy középszerű fényképeket készítsünk velük, ezért ha már jelentős anyagi ráfordítást tettünk, akkor érdemes további kis anyagi ráfordítással azt is megtanulni, hogyan lehet a felszerelés tudását úgy igazából kihasználni. Egy fényképezőgép használati workshopon akár egy nap alatt elsajátíthatóak a fényképezés alapvető szabályai, és az ehhez kapcsolódó manuális beállítások, így hozzá lehet jutni a szebb fotók instant receptjéhez. Egy workshopot követően ráadásul a rekeszérték, a záridő és az ISO érzékenység megfelelő beállításával már nemcsak az expozíciót tudjuk majd a kívánalmunk szerint szabályozni, hanem azt is tudni fogjuk, hogy ezeknek a beállításoknak milyen kompozíciós hatása lesz a fényképezőgépünkre, így a fotóink magasabb szintre jutnak.

A fényképezés szabályainak megismerésén túl érdemes a fényképezőgép kezelőszerveinek megismerésére is időt szentelni, mert zavarba ejtően sok van belőlük, ráadásul éppen a belépő szintű fényképezőgépeknek a legnehezebb a beállításuk, ezért egy fényképezőgép használati workshopnak ez a másik fő célja.

Egy fényképezőgép használati workshop valódi előnye, hogy a felszerelés alapvető megismerésével a jövőben a saját elképzelésünknek megfelelő fényképet tudunk majd készíteni, így a figyelmünket a kreativitás és a téma irányába fordíthatjuk, további tanulással pedig egyre jobb és jobb fotókat készíthetünk.