Hol használatos a feszültség átalakító inverter?

A nagyvárosokban élők közül sokan vásárolnak vidéki telket, ahová néha elvonulhatnak kicsit pihenni, azonban ezeken a helyeken nem mindig van például áram. Jó szolgálatot tesz a feszültség átalakító inverter a faházakban, kempingezéskor, ahol rendelkezésre áll 12 vagy 24 Volt.

Felhasználása gépjárművek, lakókocsik, lakóautók árammal történő ellátására is ideális. Az inverteren keresztül a felhasználók rendelkezésére állhat a 230 Volt hálózati feszültség. A nagyobb teljesítményű feszültség átalakító inverter alkalmazásával akár 5000 Wattos teljesítményt is folyamatosan elő lehet állítani. Ezzel már működtetni tudunk bármilyen villamos fogyasztót, fúrókalapácsot, sarokcsiszolót, kompresszort stb.

A kiválasztása során szem előtt kell tartani, hogy sok készülék a bekapcsolás pillanatában 8-10-szer akkora teljesítményt vesz fel rövid ideig, mint a normál teljesítménye. Ezért előfordulhat, hogy csak egy lényegesen nagyobb feszültség átalakító inverter tudja üzemeltetni, mint amit a folyamatos teljesítményfelvétele indokolna.