Jó döntés a gyalult uborka eltevése télire!
Vannak olyan zöldségfélék, amik egyszerűen nem hagyhatók ki a konyhából, amikor főzésre kerül a sor. Az uborka egyértelműen ilyen, bár nem az ételekbe bele, hanem azok mellé, salátaként szokták a leggyakrabban szervírozni. Nyártól egészen ősz végéig, az első fagyok beálltáig kifejezetten nagymennyiségben terem, éppen ezért ilyenkor dúskálhatunk bennük. Amennyiben szeretnénk a hideg hónapokban is élvezni az előnyeit, akkor a gyalult uborka eltevése télire egyszerűen megoldható. Voltaképpen nincs sokkal többre szükség, mint magára a zöldségre, valamint némi vízre, cukorra, sóra, és egy kevés tartósítószerre. A kivitelezés nagyon egyszerű. Ugyanis a gyalult uborka eltevése télire úgy készülhet el, hogy megszabadítjuk a héjától, majd vékony gerezdekre vágjuk és tiszta üvegekbe rakjuk.
Ezt követően már feltölthető az elkészített lével. Nem kell foglalkozni külön forralással, csak ilyen egyszerűen megoldható a művelet. A gyalult uborka eltevése télire gyakran tartalmaz némi hagymát is, de ez általában ízlés szerint adagolható hozzá. Egyszerűen remek alapanyag, amit leveszünk a polcról és azonnal fogyaszthatunk. Tele van rosttal, hasznos vitaminokkal és ásványi komponensekkel, amik segítik az emésztést, valamint táplálják a bélflórát. Nehezebb ételek mellé kifejezetten ajánlott, kimondottan, ha jól meg van savanyítva. A receptneked.hu webfelületen részletes utasítást kapunk arra, miként történjen a gyalult uborka eltevése télire. Készítsük tehát elő az alapanyagokat és lássunk neki a feladatnak. Kimondottan öröm lesz a hideg hónapokban leszüretelni a munkánk gyümölcsét.