Kertépítés Debrecenben? Mennyi ideig tart?

A kertépítéssel egy szép, könnyen fenntartható zöld terület teremthető meg, amelyik a tökéletes helyszíne lehet a pihenésnek és feltöltődésnek, a természet lágy ölén. Mielőtt persze kezdetét vehetné egy kisebb vagy egy nagyobb projekt, a megrendelők tudni szeretnék, hogy mennyi a kivitelezési idő a kertépítés Debrecen esetében? Érthető módon rengeteg befolyásoló tényezővel kell itt számolni.

A legfontosabbak közé sorolható a terület nagysága, a kert minősége, a kért szolgáltatások száma és az anyagszükséglet komplexitása, az időjárás és a matériák beszerzési forrása. Nyilván, amikor a cél a kertépítés Debrecen településén, fontos tisztában lennie a kertmestereknek azzal is, hogy pontosan hol is kerül sor a munkára.

Nem mindegy, hogy Budapesten vagy épp vidéken, a cég telephelyétől távol kezdődik az építés. Abban az esetben, ha a kertépítés Debrecen városában folyamatosan megy és a szakemberek megállás nélkül tudnak dolgozni egy átlagos méretű és műszaki tartalmú kertben, akkor a kivitelés a legtöbbször nem tart tovább 5-7 napnál.

De nem szabad elfelejtse egyetlen kliens sem, hogy a jó munkához mindig időre van szükségük a profiknak, de nem szeretnének egyetlen feladatot sem elnyújtani. Nyilvánvalóan bizonyos munkafázisokban nem is szabad, ha szakszerűen akarnak dolgozni. Jó példa itt a gyepszőnyegezés, amit gyorsan szükséges elvégezni. Miért? Mert az aznap reggel felszedett gyep tekercsekben sérülékeny és stressz alatt áll, a melegben pedig könnyen befülled.

Mit takar pontosan a kerttervezés?

Gyakran nem lehet megkerülni a kert alapos tervezését sem. Miről is van szó? Nos, a kerttervezés tipikusan az a folyamat, amikor a megrendelő és a szakember együttműködése nagyon fontos. Ugye a kliens elképzeléseinek, gondolatainak papírra vetése ez úgy, hogy minden a kertmester szakmaiságára, hozzáértésére és tapasztalatára épül.

A kerttervezés csakis így zárulhat mind a két félnek tökéletes végeredménnyel. Egy olyan konzultációról, megbeszélésről van szó, ahol a kertépítő a megrendelőben felmerülő igényeket és a helyben, a környezetben rejlő adottságokat viszi rendezetten papírra.