Lehet egyszerű a kép ragasztása falra

A lakás otthonosabbá tételéhez egyértelműen jól jön kihasználni a különféle díszítési módokban lévő előnyöket. A gyakran csupasz falfelületek adhatnak némi üresség érzést, de szerencsére van esély ezt könnyen orvosolni. A kép ragasztása falra többféle formában elvégezhető. Beszélhetünk egy konkrét céllal rendelkező díszítésről vagy csak felrakhatunk egy bizonyos sablont, amire utólag illesztünk fel kisebb képeket. A kép ragasztása falra ilyen formában egyedi lehetőségeket kínál. Rajzolni, festeni van esély rá, vagy kis akasztók kiképzésével további díszítőelemek is kaphatnak rajta helyet. A stabilitás mindig döntő tényező, amit az alap falfelület határoz meg.

Ha vékony, netán válaszfalról van szó, ami gipszkartonból készül, akkor tényleg csak kellő odafigyelés mellett végezhető el a kép ragasztása falra. A kalapács, de még a fúró is mellőzve legyen, mert ezek nem fognak elegendő stabilitást nyújtani. Ilyenkor biztosítani kell a súly minél jobb elosztását, ezért a bútorlap falra rögzítése szempontjából a ragasztás a mérvadó. A Sikaflex® 118 Extreme Grab esélyt kínál arra, hogy a különféle építőanyagok stabilan összeforrjanak, aminek hála a tartás erőteljes és hosszú lesz.

A kép ragasztása falra még csak külön kitámasztást sem igényel, mert a felhelyezést követően máris kialakul a rugalmas teherátadás. A művelet előtt elég csak megtisztítani az adott felületet, valamint a porló, leváló részeke eltávolítani, már amennyiben vannak ilyenek. További hasznos tippek a témában megtekinthetők a hun.sika.com oldalon.