Magán egészségbiztosítások összehasonlítása egy helyen

Gondolt már arra, hogy a TB keretein belül kapott szolgáltatásnál magasabb minőségű is állhat rendelkezésére? A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a magánklinikák egyre szélesebb körben jelen vannak már hazánkban is, de a magas árak miatt sokan nem is tartják opciónak ezek felkeresését. S hogy mi marad ilyenkor betegség esetén? Órákig tartó várakozás a rendelő előtt, hosszas várólisták még az egyszerű vizsgálatokra is, és persze a hálapénz, amelytől azt reméljük, majd nagyobb odafigyelést biztosít számunkra az orvos részéről. De vajon valóban be kell érnünk ennyivel, vagy létezi más megoldás is az egészség hatékony megőrzésére?

 

Az egészségbiztosítás keretein belül havonta kell befizetni az előre kiválasztott összeget, amelyért cserébe többféle téren is igénybe lehet venni a magánklinikák szolgáltatásait. A csomagajánlatok közötti választáskor elsődleges az ár, hiszen nem mindenki engedheti meg magának, hogy akár 35 ezer forintot is erre a célra szánjon. Az ebf.hu linkre kattintva egy helyen hasonlíthatja össze a magán egészségbiztosítások közti különbségeket.

S hogy miért éri meg az öngondoskodás ilyen formáját választani? Mindannyian ismerjük azt, amikor egy egyszerű megfázással is akár órákat kell várakozni a háziorvosi rendelő előtt. Senki nem szereti a fogászati ellátást a TB keretein belül igénybe venni, és az sem mindegy, mennyi ideid kell várni egy ultrahangra. Amennyiben kórházi ellátás válik szükségessé, sokan a hálapénz mértékén kezdenek el gondolkodni és utolsó pénzüket is borítékba teszik annak érdekében, hogy az átlagosnál valamivel jobb minőségű ellátást kaphassanak. Mindennek azonban nem kell törvényszerűen így lennie. Az egészségbiztosítás keretein belül egynapos sebészeti ellátások éppen úgy igénybe vehetőek, mint a fogászati beavatkozások, szakrendelések, kivizsgálások, de a terhes gondozás és a kiemelt színvonalú orvosi ellátás is elérhető ilyen módon.

 

Miként az időskor anyagi biztonságát nyugdíjbiztosítással érdemes megvalósítani, addig az egészségügyi ellátás színvonalát sem célszerű a véletlenre bízni. Független szakértő segítségével sikerülhet megtalálni azt az egészségbiztosítás csomagot, mely ár és szolgáltatások szerint is megfelelőnek bizonyul.