Már azt hittem megfulladunk az autóban!

Idén különösen aktuálissá vált a klíma tisztítás az autóban, mert mikor először bekapcsoltam 1 hónappal ezelőtt, azt hittem nem éljük túl! Olyan elképesztő bűz és por áradt belőle, hogy azonnal ki is kapcsoltam inkább. Már tavaly ki kellett volna tisztíttatnom, és tudtam, hogy ezzel kéne azért időnként foglalkozni, de valahogy mindig kiment a fejemből és nem gondoltam, hogy ennyire el tud fajulni a dolog. De így már nem halogathattam tovább!

Először is, utána néztem mi okozhatja ezt a problémát

Felütöttem a Méta Autószerviz oldalát, amit ajánlott a szomszédom, és ott röviden, de érthetően le is írták, mi okozhatja ezt a szagot és mi a teendő, ha ezt tapasztaljuk. Megnyugodtam mikor láttam, hogy ez azért elég gyakori probléma, és létezik is rá egy szuper technika.

Az oldalon az ózonos tisztítást írták, és igazából szimpatikus volt, mert elég hatékonynak tűnt, mivel ettől a mikroorganizmusok is elpusztulnak és őszintén, megfordult bennem, hogy lehet valami rohad a kocsiban vagy elkezdett penészedni, vagy ilyesmi.

Már felkészülten érkeztem

Előre tudtam így nagyjából, hogy fog zajlani a klíma tisztítás, ahogy azt is, hogy milyen árakra számítsak. Kivettem az italt, rágcsát, egyéb dolgokat a kocsiból, mert ezeket nem szabad bent hagyni a tisztítás során, mert az ózon károsíthatja.

Időpontot is foglaltam az oldalon, így várakoznom sem kellett, gördülékenyen ment minden. A srácok nagyon kedvesek voltak és nem ítéltek el amiatt, hogy ilyen mértékben hagytam tönkre menni szegény klímát.

A kocsi rövid időn belül el is készült, és azóta nagyon jól működik!

Az ózonozás után azért kellett egy kis idő, mire teljesen kiszellőzött ennek a szaga, de már ez is ezerszer elviselhetőbb volt, mint a korábbi rothadó szag. Végül a pollenszűrőt is ki kellett cserélni, mert elképesztően büdös volt az is, elhasználódott az évek alatt na, és ha ezt nem cserélték volna ki, akkor valószínű még a spéci tisztítás ellenére is ilyen szag maradt volna, vagy legalábbis, rövid időn belül biztos visszatért volna.

Ezen felül fel is töltötték a klímát, mivel az autóm finoman fogalmazva, már nem mai évjárat, így ez is esedékes volt, ha valóban hideget akartam elérni. Ellenkező esetben mondjuk minek fújatnám egyáltalán a klímát, úgyhogy jó ez így.

Örülök neki, hogy mindent egy csapásra el lehetett intézni, így biztos, hogy egy jó darabig le lesz a gondom a klímáról.

Ha legközelebb gond adódna az autóval, bár remélem nem fog, de tuti ide hoznám, mert egyszerű mégis hatékony volt a folyamat. Látszik, hogy a fiúk értenek ahhoz, amit csinálnak, és hogy már nem az első esettel találkoznak, hanem rutinszerűen tudják mihez nyúljanak, hogy csinálják meg amit kell.

A másik nagy előnye ennek a szerviznek, hogy alig pár utcányira van tőlem. Azért ez elég nagy mázli, hogy Pesten belül a 19.kerületi szervizet dicsérik a legjobban, pont azt, ami hozzám közel van, szóval jól kifogtam! Néhány ismerősöm még a belvárosból is inkább ide kihozza az autóját, mert bíznak a fiúkban és nem is okoztak még csalódást. Én is nagyon ajánlom a Métát, legyen szó bármilyen triviális kérdésről vagy akár komplexebb felmerülő problémáról, mert nagyon is komolyan veszik a dolgukat, és még korrekt áron is dolgoznak!