Melyik zuhanyajtót válasszam?

A zuhanyajtó bejárat a zuhanykabinba, ezen keresztül jövünk-megyünk. ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora, milyen, merre nyílik, és mekkora helyre van szüksége.

Ezért komoly kérdése a fürdőszoba kialakításakor, hogy melyik zuhanyajtót válasszam? Szeretnénk segíteni a döntésben, ezért összefoglaltuk, amit muszáj tudni a zuhanyajtókról.

 

Zuhanyajtó lehetőségek

 

A zuhanyajtó típusok, vagyis nyílási lehetőségei szerint lehet nyíló, toló és csuklóajtó. ezen kívül még van az úgynevezett oldalfal vagy zuhanyfal, ami nem ajtó, hanem egy fixen rögzített fal, leggyakrabban a háromoldalú, nyitott zuhanyozók része.

 

Nyíló zuhanyajtó

A nyíló zuhanyajtó a legegyszerűbb, úgy működik, mint egy szobaajtó. Kifelé nyílik, teljes szélességében, tehát ennek az ajtó típusnak van a legnagyobb helyigénye a fürdőszobában. Ez a legkedveltebb zuhanyajtó, mert megbízható és egyszerű konstrukció. Ezért a nyíló zuhanyajtó választék nagyon széles, biztosan megtaláljuk azt, amelyik tökéletes lesz számunkra.

 

Csukló zuhanyajtó

A csukló zuhanyajtó olyan, mint a harmonikaajtók. Önmagába lehet „csukni” harmonikaszerűen. Csukódhat kifelé a zuhanykabinból, ekkor számolni kell az összehajtott ajtó vastagságával is a fürdőszoba tervezésekor. De csukódhat teljes méretében befelé, a zuhanykabin belseje felé, ekkor nem kell nagy ráhagyással számolnunk. Ez a zuhanyajtó a legkisebb helyet foglaló zuhanyajtó, kisméretű fürdőszobába a legpraktikusabb megoldás.

 

Toló zuhanyajtó

A tolóajtó helytakarékos, egyáltalán nincs szükség plusz helyre, nem kifelé nyílik, ugyanakkor nem csukjuk be teljesen önmagába az ajtót, mint a csuklóajtót. Egyszerűen az ajtó egyik oldalát ráhúzzuk a másikra, így nem foglal plusz helyet. A toló zuhanyajtó a legnépszerűbb, mert helytakarékos és elegáns megoldás.

 

Összegezve

A zuhanykabin pontos helye és maximum méretének meghatározása után a zuhanyajtó típusa a legfontosabb választás. Ezért fontos tudni, hogy milyen zuhanyajtók léteznek, hogyan működnek és melyiknek mi a helyigénye.

A nyíló zuhanyajtó a legegyszerűbb és legnépszerűbb, a csukló zuhanyajtó a legkisebb helyigényű, a toló zuhanyajtó pedig a legelegánsabb megoldás. A méretben és stílusban széles választék biztosítja, hogy a legjobb zuhanyajtót választhassuk.