Miért különleges a csepphinta?

A hinták rendkívül népszerűek a kicsik körében, nem véletlen, hogy a játszótereken mindig foglalt a szerkezet. A hintázás nem csak játék szempontjából óriási mulatság a gyerekek számára, ugyanis kiváló hatást gyakorol a fejlődésükre nézve is. A mozgás, mozgatás pozitívan befolyásolja az idegrendszer érését, valamint az agy fejlődését, ezáltal a gondolkodási képességek jobbak lesznek. Kutatások is alátámasztják, hogy azok a gyerkőcök, akik rendszeresen hintáznak, hamarabb tanulnak meg olvasni és írni is. A figyelemzavaros gyerekek esetében éppen ezért még nagyobb szerepe van ennek a mozgásformának, hiszen lényegesen jobb lesz a koncentrációs képességük. A hintázás elősegíti az egyensúlyérzék, térérzékelés kialakulását, tehát gondoskodjunk róla, hogy a kicsik minél többet időzzenek a hintában.

Milyen hintát válasszunk?

Napjainkban nagyon sokféle hintát piacra dobtak a gyártók, fából és műanyagból készülteket egyaránt láthatunk a boltok polcain, sőt ma már anyagból is készítenek hintákat, ezeket hívjuk csepphintáknak. A csepphinták kültérre és beltérre egyaránt alkalmasak, de többen inkább bent veszik használatba. Ez nem véletlen, mivel egy modern csepphinta dizájn szempontjából is nagy hangsúlyt kap, teljes mértékben feldobja az adott helyiséget, hangulatosabbá, mutatósabbá teszi. Színben olyat válasszunk, ami passzol a többi bútorhoz is, ezáltal teremthetjük meg a tökéletes harmóniát.

A csepphinta teljes mértékben biztonságos és meglehetősen kényelmes. Lehet benn aludni, olvasni, zent hallgatni, na és persze játszani. A belsejében található babzsák kivehető, így gördülékenyen tisztítható.

Csepphintát akár ajándékba is adhatunk a gyermeknek, garantált, hogy mosolyt csalunk az arcára és nagyon fog neki örülni.