Online edzés –az egészségmegőrzés egyik legjobb módja!

Az online edzés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem is meglepő, hiszen az otthoni kényelem, az idő, illetve pénz spórolás miatt egyre többen választják ezt a módszert. A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a viszonylag újfajta edzésformából.

Az online edzés pozitívumai

Az online edzés előnyei közé tartozik, hogy a saját időbeosztásunkhoz igazíthatjuk, és nem kell hosszú utazásokat vállalni az edzőterembe. Emellett számos olyan szakértő és edzésprogram áll rendelkezésre az interneten, amelyek közül mindenki megtalálhatja a saját céljainak, ízlésének megfelelőt.

Az online edzés sikerességének egyik kulcsa a megfelelő eszközök és környezet kialakítása. Fontos, hogy legyen elegendő mozgástér az otthonunkban, és beszerezzük azokat az eszközöket, amelyekre az adott edzés során szükség lehet.

Amennyiben kezdőként vágsz bele az online edzésbe, érdemes online személyi edző segítségét kérni, aki távoktatás keretein belül segít eligazodni a mozgásformák között, és összeállítja a számodra legmegfelelőbb edzéstervet. Így biztosítva, hogy az edzés hatékony és sérülésmentes legyen.

Az online edzés során fontos, hogy kövessük az edző utasításait, és igyekezzünk helyesen kivitelezni a gyakorlatokat. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes videohívás keretében konzultálni az edzővel, hogy korrigálhassa a technikánkat.

Funkcionális köredzés  online – A változatos és hatékony edzésforma akár az otthonodban is!

A funkcionális köredzés az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb edzésforma, amely a teljes testet megmozgatja és fejleszti. A köredzés során egy-egy gyakorlatot egy meghatározott ideig, vagy ismétlésszámig végezünk, majd rövid pihenő után (vagy pihenő beiktatása nélkül) áttérünk a következő gyakorlatra. A körök végén hosszabb, 1-2 perces szünet is beiktatható.

A funkcionális köredzés lényege, hogy olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek egyszerre több izomcsoportot dolgoztatnak meg. A gyakorlatok során a test természetes mozgását utánozzuk, és komplex, dinamikus mozdulatokat végzünk.

A funkcionális köredzés előnyei közé tartozik, hogy rövid idő alatt nagy intenzitású edzést végezhetünk, ami javítja az állóképességet és a zsírégetést. Emellett erősíti a törzsizmokat, javítja a koordinációt, és növeli a mozgástartományt, ami hozzájárul a jobb testtartáshoz és sérülések megelőzéséhez.

Az online funkcionális köredzésen az edző olyan gyakorlatokat választ, amelyek kihívást jelentenek a résztvevők számára, de mégis biztonságosan elvégezhetők.

A funkcionális köredzés során fontos a folyamatos változatosság, hogy ne unják meg az edzést a vendégek és a fejlődés is folyamatos legyen.

Az edzesekblankaval.hu-n van lehetőség jelentkezni online köredzésre! Az óra videóhívás keretében működik, profi edző vezetésével.