The Budapest Design Meetup Vol. 17. – Design Week Special

Immár hagyomány, hogy a budapesti Design Hét tiszteletére valami különlegessel készülünk. A Budapest Design Meetup-ra ez alkalomból különösen izgalmas tervezőket hívtunk, jórészt külföldről.

Helyszín: Gödör Klub, Budapest, Erzsébet tér
Időpont: 2011. október 2. vasárnap 19.00
Előadóink:

Tapio Anttila – Finnország – www.tapioanttila.com
Kosmos Design (Ewa Bochen és Maciej Jelski) – Lengyelország – http://www.kosmosproject.com/
Oláh Gyárfás – Románia – www.rozalbdemura.ro
Miklósi Ádám – Magyarország – www.adammiklosi.hu

és hogy miről fognak beszélni?

Tapio Anttila
Az előadás középpontjában Anttila lámpaegységei és Tuohi nevű sorozata áll. Anttilát tárgyai tervezése során a finnországi sötét téli éjszakák inspirálták. Ezen munkákat a világosság, a fehérség és a fény jellemzi. A Triple és Tip lámpák fehér akrilból készülnek, amely a fényt optimálisan vezeti. Az ősi finn nyersanyagot, a nyírfakérget bemutató Tuohi sorozat a modern technológián keresztül új értelmezést nyer.

Kosmos Design
(Ewa Bochen és Maciej Jelski)
A Kosmos Project kísérleti design stúdiót Ewa Bochen & Maciej Jelski alapította. Munkáikban az emberi természet és a civilizáció kapcsolatát vizsgálják. Tárgyaikat szimbólumokkal kombinálják, így az anyagszerűségen túlmutató design-t hoznak létre.

Oláh Gyárfás
A divattervező részvételével 2006-ban létrehozott romániai divatprojekt, a Rosalb de Mura multidiszciplináris alapon működik. Gyárfás munkáiban a realitás és fikció, a feminin és a maszkulin, a minimalizmus és a részletgazdagság összemosására teszi a hangsúlyt. Gyárfás szerepelt a londoni kultmagazinban, a Dazed and Confused-ban, és folyamatosan utazik: prezentációkkal és performanszokkal járt már Stockholmban, Párizsban, Berlinben, Athénban és Dél-Koreában, a londoni divathéten többször is szerepelt, és a napokban vett részt a bécsi divathéten is. Előadásában legutóbbi, “the Remains” fantázianevű kollekciójukat mutatja be.

Miklósi Ádám

Az electrolux designlab 2011-es pályázatának a témája az intelligens mobilitás volt. Ádám, aki bekerült a legjobb 8 közé, ismerteti a fogalom definicióját, valamint saját értelmezését, reflektációját. Az általa tervezett Sous-vide Cell Cooker fejlesztési folyamatát bemutatva beszél az életmódváltozásokról és ezek negatív hatásairól az étkezési szokásokra, különösen a kiválasztott célcsoport életmódjára. Bemutatja a Sous-vide lassú főzés technológiájának gyakorlati hasznosítását napjainkban, valamint magát a készüléket amivel a döntőbe került, és elmondja a döntőben szerzett tapasztalatait is.

Cimkék: ,

Hozzászólások: Nincs komment