Webáruház bérlés előnyei

Aki kevesebbet szeretne befektetni egy webáruház elindításába, és minél kevesebbet költeni annak üzemeltetésére, az a webáruház bérlést választja. A webáruház bérlés nagy előnye, hogy már egy teljesen kész rendszert kapunk bármilyen szoftver telepítése nélkül, melyet akár azonnal üzembe is lehet helyezni. A szoftver a szolgáltató tárhelyéről fut, ezért a webáruház tulajdonosnak nem kell külön tárhelyet bérelnie vagy vennie, igaz, a szoftverhez és annak forrásához sem férhet hozzá. A biztonsági és egyéb frissítések, új funkciók automatikusan bekerülnek a rendszerbe, mivel az egy központi tárhelyről működik, tehát folyamatosan új funkciókkal, lehetőségekkel bővül a webáruház, anélkül hogy ezért annak tulajdonosának bármit is tennie vagy fizetnie kellene. A webáruház bérlés így nagyon költséghatékony, hisz a bérleti díj is csupán pár százaléka egy webáruház készítés árának.

Másik nagy előnye, hogy nincs semmiféle kötelezettség, hűségidő, ha webáruháza mégsem hozna nyereséget, a webáruház bérlést bármikor fel lehet mondani, így sokkal kisebb lesz a vesztesége is.

A bérelt webáruházak designja igényre szabható, alakítható, így senki sem fogja tudni megmondani, hogy az bérelt vagy saját webáruház.