Muszáj az autó gumiszőnyegének rendszeres tisztítása?

Általában minden autós szereti az autóját.

Már-már „családtag” a drága!

Biztos nálad is vannak szabályok az utasaid számára, hogy mit ehetnek, vagy mit ihatnak az autóban.  Utódodnak a cumisüveg használata engedélyezett.

Mindenki tudja, de a férfiak talán a legjobban: a takarítás ellenszere, az objektum tisztán tartatása!

Az autót időnként le kell mosni, vagy mosatni, ezt mindig meg is tesszük. Belül minden tiszta, de azért az autószőnyeget, ha van egy kis sár rajta – jó alaposan kirázzuk, és már kész is.

Persze ha szerencsétlenségedre egy kutyus által lerakott és a gazdi által fel nem szedett csomagot lapítasz szét, az autószőnyeg mosása elsőbbségi eljárást élvez.

De egyébként az autószőnyeget csak odavágjuk egyszer – kétszer a földhöz és készen is áll a ragyogóan tiszta négykerekűnk a további használatra.

Biztos, elég, ha csak kirázzuk az autószőnyeget?

El tudod képzelni, hogy a cipőd talpára milyen baktériumok, gombák, vírusok, és más mikroorganizmusok telepszenek rá?

Ahogy beülsz az autóba cipődről mindezen apró gyilkos rátapad az autószőnyegre. A légkondicionáló berendezés használata még arról is gondoskodik, hogy az autó egész légtérbe ezek szétszóródjanak, ami komoly egészségügyi kockázatot jelenthet.

Hidd el az autószőnyegeket ajánlatos nagyon alaposan és gyakran tisztítani.

Hogyan és mivel tisztítsd az autószőnyeget?

Érdemes olyan autószőnyeget választanod, amelynek nincsenek hozzáférhetetlen részei, így a mosása nem okoz különösebb gondot.

–       Ebben az esetben egy kis mosószerre és rongyra van szükséged, na meg a szorgos kezeidre.

–       Magasnyomású mosóval is tisztíthatod – ha van otthon – az autószőnyeget, még kevesebb erőfeszítés árán. Ha nincs magasnyomású készüléked önkiszolgáló autómosóban biztosan megtalálod.

Víz nélküli autógumiszőnyeg tisztítás?

Ha környezettudatos vagy használj természetbarát öko tisztítószert.  Lehet már kapni erős kémiai alapanyagokat nem tartalmazó, víz bázisú (H2O) speciális tisztítószert, amivel, még a komolyabb szennyeződések eltávolítására is alkalmas. Előnye még az is, hogy az autószőnyegen védőréteget képez.