Viszonylag bonyolult a távirányító másolás

Nagyon fontos, hogy a távirányítós központi zár tökéletesen működjön, hiszen ezzel nyitjuk, zárjuk és indítjuk az autót. Néha az élet úgy hozza, hogy a távirányító másolás elengedhetetlen, de szerencsére, ez a feladat nem lehetetlen. Elsősorban az előrelátó emberek kérik ezt a szolgáltatást, akik szeretnének pórkulcsot az autójukhoz. A másik eset, amikor meghibásodik a távirányító és nem működik rendesen.

Itt lényeges információ, hogy előfordulhat ilyen hiba akkor is, ha nem megfelelő szakember végzi el az elemcserét és a távirányító elveszíti egyedi kódját, így az autó nem reagál rá. Az sem ritka eset, hogy valaki egyszerűen elveszíti az autókulcsot. Nos, ilyenkor nem beszélhetünk távirányító másolás megoldásáról, ugyanis nem a régi kulcs segítségével dolgozik a szakember, hanem az autó információit hívja segítségül.

Egy teljesen új chipet programoz újra, az immobilizer kódjának kiolvasása után. Ezáltal nagyon hamar kaphatunk egy új kulcsot, ami úgy működik, akárcsak az eredeti. A gépkocsi védelmének érdekében, ilyenkor a régi távirányító letiltható. Bármilyen oknál fogva van szükség a távirányító másolás feladatának elvégzésére, feltétlenül forduljunk szakemberhez!

Bár létezik rengeteg technika és praktika, az interneten videók tömkelege jelenik meg, amelyek úgymond lépésről-lépésre bemutatják a folyamatot, azt a tévhitet nyújtva az olvasóknak, hogy így elkerülhetik a szakember általi programozást, mégsem lehet ezekben 100%-ig megbízni. Egy elrontott művelettel olyan károkat okozhatunk az autónkban, ami miatt a programozás árának többszörösét is kifizethetjük a szerelőnek. Több kárt okozhatunk, mint hasznot, ha a távirányító másolás összegén akarunk spórolni.